Blog

Geen tijd ontbijt

40 gram havermout
250 ml melk
30 gram frambozen
½ banaan
1 handje kokossnippers

Bereiden ( 5 minuten ). Maak de melk goed warm ( niet laten overkoken ). Doe de havermout in een diep bord. Als de melk klaar is, giet je dit over de havermout heen. Goed doorroeren. Leg vervolgens de frambozen en de stukjes banaan op de havermoutpap. Als laatste strooi je een klein handje eroverheen. Eet smakelijk!

Gezonde lunch

100 gram quinoa
30 gram granola
30 gram gemende notenmix
30 gram gedroogde granberries
150 gram cherrytomaatjes, doordemidden gesneden
Een handje rucola
Voor de dressing:
1 eetlepel milde olijfolie
1 eetlepel water
2 theelepels citroensap
2 theelepels gedroogde tijm
Klein beetje peper en zout
Eet smakelijk!

Pasta met geroosterde paprikasaus

2 personen
160 gram volkoren pasta
75 gram rucola
Klein handje amandelen
Handje verse basilicum
2 el feta
Dressing: 2 el olijfolie, 2 el appelazijn, 1 theelepel gedroogde bieslook, 1 el honing
Voor de saus:
2 puntpaprika,s
3 kleine bospenen
2 teentjes knoflook
1 slalot
3 eetlepels appelazijn
1 flinke el créme fraïche

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Halveer de puntpaprika, de slalot en bospenen. Plet de knoflooktenen maar pel ze niet. Verspreid alles over de ovenplaat en schuif hem voor 30 tot 35 minuten in de oven. De randjes van de paprika,s mogen best wat verkleuren, dit geeft straks een lekker geroosterd smaakje.
Wacht 10 minuten en breng dan een pan met ruim water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en voeg een flinke scheut zout toe aan het water.
Haal de geroosterde groenten uit de oven. Pers de puree uit de knoflooktenen en verwijder de schillen van de sjalot. Pureer alles samen met créme fraïche, appelazijn en een snuf peper & zout tot een gladde saus. Dit doe je bijvoorbeeld met een staafmixer of in de blender.
Giet de pasta af, schep de saus erdoor en warm alles nog even op in de pan van de pasta.
Maak de kruidendressing door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Hussel de dressing door de rucola. Verdeel de pasta over 2 borden en sluit af met wat salade, amandelen, verse basilicum en verkruimelde feta.
Eet smakelijk!